KADA KRECETE NA PUT DA LI PROVERITE NEKE SITNICE NA AUTOMOBILU?

Sami prekontrolisite automobil i krenite sigurno .Evo na sta mislimo pod tim takozvanim „sitnicama“ :

– krenimo od rezervnog tocka, cesto zaboravimo da proverimo ispravnost i napumpanost rezervnog tocka iz razloga sto vecina nas veoma retko ima na gumi defekt.
– tecnost u posudi za vodu za pranje stakala, cesto nam se desava da u toku voznje pogotovo u vremenski nestabilnim danima imamo potrebu da poprskamo stakla na automobilu i tada shvatimo da nam je posuda prazna.
– naravno da ne smemo nikako zaboraviti da sva cetiri pneumatika proverimo i ako ima potrebe napumpamo po tehnickom uputstvu koje se nalazi nalepljeno ili na obodu vozacevih vrata ili na poklopcu od rezervoara. 
– jedna od najvaznijih stvari pred startovanje ljubimca i kretanje na put jeste pregledati nivo ulja u motoru, ulja u kocnicama, antifriza i ulja u posudi za servo.
– prekontrolisati obaveznu opremu i ono sto nam cesto bude problem set za menjanje tocka, dizalicu, kljuc za tockove i ne zaboraviti gde stoji i proveriti da li je na mestu ulozak za sigurnosni sraf.
– mislim da cemo sa ovim savetom i zastati tj., ne zaboravite da proverite da li je set sa sijalicama popunjen i prisutan u vasem gepeku i da li je prva pomoc napunjena.

Znate li koliko vam malo treba vremena da bi ovo sve uradili? Ne dozvolite da vam neka od ovih „sitnica“ pokvari vase zadovoljstvo u putovanju.